Groepspraktijk Burenzorg

Afspraak maken

Telefonisch

Voor een dringende afspraak belt u best tussen 8u en 9u.
Voor niet-dringende afspraken kan u bellen tussen 9u en 11u.
Huisbezoeken dienen telefonisch te worden aangevraagd voor 10u.

 

Online

Hulp nodig bij het maken van een afspraak? Bekijk dan deze handige informatie:

Opgelet! Bij mogelijke coronasymptomen is er een speciale procedure.  

Als u één van volgende symptomen heeft gelieve dan geen afspraak te maken op de praktijk maar ons te contacteren tussen 8-11u op het nummer 03/235.05.06: 

  • Kortademigheid of pijn op de borst
  • Plots geur- of smaakverlies
  • Hoest
  • Koorts
  • Spierpijn, vermoeidheid, neusloop, keelpijn, hoofdpijn, verminderde eetlust of diarree

8u-11u, 9-9u30 en 14u-14u30 op 03/235.05.06

Gelieve zo veel als mogelijk gebruik te maken van het online agenda systeem, als u een dringend consult nodig hebt en er is geen plaats meer in de agenda contacteert u ons best via de telefoon tussen 8-11u.

In onze praktijk zijn er twee wachtzalen aanwezig. Een kleinere op het gelijkvloers en een grote op de eerste verdieping. Gelieve hier te gaan zitten. U wordt opgeroepen via het scherm, hier verschijnt naar welk kabinet u zich dient te begeven.

Als u de praktijk binnenkomt, vragen we een eigen mondmasker op te zetten en dit te blijven dragen zolang u in de praktijk bent. Zo beschermen we de andere patiënten die in de wachtzaal zitten.

Alcoholgel is voorzien in de praktijk, gelieve uw handen te ontsmetten bij het binnenkomen.

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn bedoeld voor minder mobiele of ernstig zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor u het meeste voordeel. Het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.
Een huisbezoek kan telefonisch aangevraagd worden, elke werkdag tussen 8u en 10u.
Huisbezoeken worden enkel afgelegd binnen een afgegrensde regio.

UPDATE CORONA: omdat we het aantal patiënten in de wachtzaal willen beperkten, organiseren we tot nader order geen vrije raadpleging meer.

Het correct invullen van attesten en formulieren vraagt de nodige aandacht en tijd. Vaak is ook informatie van de patiënt nodig. Daarom worden attesten en formulieren enkel tijdens een raadpleging ingevuld.

Voorschriften worden niet telefonisch voorgeschreven. Als praktijk willen wij onze patiënten optimaal opvolgen. Daarom zien we de patiënt hiervoor op consultatie. Chronische medicatie kan wel voor een langdurige periode worden voorgeschreven.

Voor bijzondere onderzoeken (bijv. preoperatief onderzoek, ECG, verzekeringsonderzoek, plaatsen van een spiraal en chirurgische ingrepen) of een uitgebreider gesprek is meer tijd nodig. Gelieve in dat geval steeds telefonisch contact op te nemen, bij voorkeur rechtstreeks met één van de artsen tijdens de telefonische raadpleging elke dag tussen 9u-9u30 of 14u-14u30.

Als u een afspraak wil annuleren, doe dit minstens 4 uur op voorhand. Dit kan via de online afspraken of telefonisch. Uw huisarts kan op deze manier sneller andere patiënten helpen die dringend een dokter willen zien. Wij rekenen u €15 kosten aan bij niet verschijnen zonder bericht of bij niet tijdig annuleren.

Elke maandagvoormiddag tussen 7u30 en 9u30 is er een verpleegkundige aanwezig voor bloedafnames. Dit kan enkel op afspraak en met een bloedafname formulier. U kan een afspraak hiervoor maken via het secretariaat tussen 9u en 11u OF dit samen met de arts regelen tijdens een consultatie.