Groepspraktijk Burenzorg

Afspraak maken

Patiëntenstop

We hebben een tijdelijke patiëntenstop en nemen momenteel geen nieuwe patiënten aan. We trachten volop onze werking te optimaliseren zodat we zo snel mogelijk nieuwe patiënten kunnen ontvangen. Wij danken jullie voor het begrip.

Telefonisch

U kiest in het keuzemenu voor – 1 –

Voor een dringende afspraak belt u best tussen 8u en 9u.
Voor niet-dringende afspraken kan u bellen tussen 9u en 11u.
Huisbezoeken dienen telefonisch te worden aangevraagd voor 10u.

 

Online

Hulp nodig bij het maken van een afspraak? Bekijk dan deze handige informatie:

Annuleer tijdig uw afspraak!

Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet verschijnt. Hiermee gaat tijd verloren die we graag voor andere patiënten zouden willen gebruiken, zeker gezien de drukte in de praktijk.  
 
Als u een afspraak wil annuleren:
– doe dit dan minstens 4 uur op voorhand. Dit kan via de online afspraken of telefonisch.
– indien het minder dan 4 uur voor uw afspraak is kunt u altijd contact opnemen met het secretariaat (03/2350506), buiten de secretariaat uren mag u op nummer 1 drukken om iemand te bereiken.
 
Door uw afspraak tijdig te annuleren kan uw huisarts sneller andere patiënten helpen die dringend een dokter willen zien. 
 
Indien u niet verschijnt op uw afspraak zonder de praktijk te verwittigen, zien wij ons genoodzaakt om een administratieve kost van €15 aan te rekenen.
Deze rekening wordt niet door de mutualiteit vergoed en dient u zelf te betalen.
 
Onvoorziene omstandigheden kunnen zich altijd voordoen, daar hebben wij alle begrip voor. De afgelopen maanden echter kwamen met enige regelmaat te veel mensen per dag niet opdagen op de afgesproken tijd. Jammer genoeg zien wij ons daarom genoodzaakt om deze regeling te treffen.
 

Opgelet! Bij verkoudheidsklachten gelieve dan geen afspraak te maken op de praktijk maar ons te contacteren tussen 8-11u op het nummer 03/235.05.06. 

8u-11u, 9-9u30 en 14u-14u30 op 03/235.05.06 en u kiest voor -1- in het keuzemenu

Gelieve zo veel als mogelijk gebruik te maken van het online agenda systeem, als u een dringend consult nodig hebt en er is geen plaats meer in de agenda contacteert u ons best via de telefoon tussen 8-11u.

In onze praktijk zijn er twee wachtzalen aanwezig. Een kleinere op het gelijkvloers en een grote op de eerste verdieping. Gelieve hier te gaan zitten. U wordt opgeroepen via het scherm, hier verschijnt naar welk kabinet u zich dient te begeven.

Als u de praktijk binnenkomt en last hebt van verkoudheidsklachten, vragen we een eigen mondmasker op te zetten en dit te blijven dragen zolang u in de praktijk bent. Zo beschermen we de andere patiënten die in de wachtzaal zitten.

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn bedoeld voor minder mobiele of ernstig zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor u het meeste voordeel. Het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.
Een huisbezoek kan telefonisch aangevraagd worden, elke werkdag tussen 8u en 10u.
Huisbezoeken worden enkel afgelegd binnen een afgegrensde regio.

Er is geen vrije raadpleging meer.

Het correct invullen van attesten en formulieren vraagt de nodige aandacht en tijd. Vaak is ook informatie van de patiënt nodig. Daarom worden attesten en formulieren enkel tijdens een raadpleging ingevuld.

Voorschriften worden niet telefonisch voorgeschreven. Als praktijk willen wij onze patiënten optimaal opvolgen. Daarom zien we de patiënt hiervoor op consultatie. Chronische medicatie kan wel voor een langdurige periode worden voorgeschreven.

Voor bijzondere onderzoeken (bijv. preoperatief onderzoek, ECG, verzekeringsonderzoek, plaatsen van een spiraal en chirurgische ingrepen) of een uitgebreider gesprek is meer tijd nodig. Gelieve in dat geval steeds telefonisch contact op te nemen, bij voorkeur rechtstreeks met één van de artsen tijdens de telefonische raadpleging elke dag tussen 9u-9u30 of 14u-14u30.

Als u een afspraak wil annuleren, doe dit minstens 4 uur op voorhand. Dit kan via de online afspraken of telefonisch. Uw huisarts kan op deze manier sneller andere patiënten helpen die dringend een dokter willen zien. Wij rekenen u €15 kosten aan bij niet verschijnen zonder bericht of bij niet tijdig annuleren.

Elke maandagvoormiddag tussen 7u30 en 9u30 is er een verpleegkundige aanwezig voor bloedafnames. Dit kan enkel op afspraak en met een bloedafname formulier. U kan een afspraak hiervoor maken via het secretariaat tussen 9u en 11u OF dit samen met de arts regelen tijdens een consultatie.