Groepspraktijk Burenzorg

Medisch huis

 

Vanaf 1 januari 2024 wordt praktijk Burenzorg een Medisch huis. Hierdoor zal onze werking enigszins veranderen. 

 

Onderaan deze pagina kunt u de brochure downloaden met uitleg over de veranderingen.  

Dezelfde informatie kunt u ook op deze webpagina vinden. 

 

Wij zullen u binnenkort contacteren met bijkomende informatie en hoe u zich de komende maanden al kan inschrijven.  

Op 1 januari 2024 schakelt groepspraktijk Burenzorg over naar een medisch huis met een forfaitair betalingssysteem.

Heb je na het lezen van deze brochure nog vragen, aarzel dan niet om deze te stellen. 

Wij geven je graag meer uitleg. Ook op onze website vind je meer informatie met antwoorden op enkele vaak  gestelde vragen. 

Het medisch huis, het ziekenfonds en de patiënt gaan een contract met elkaar aan. Hierna ontvangt het medisch huis maandelijks voor elke patiënt een ‘forfait’ of een vast bedrag van je ziekenfonds. 

Dit betekent dat als je je inschrijft je niet meer moet betalen voor raadplegingen en huisbezoeken door onze artsen of verpleegkundigen. Ook voor thuisverpleegkundige zorg moet je als patiënt niets betalen. 

Enige voorwaarde is dat je bent aangesloten bij een ziekenfonds. 

Maximaal inzetten op preventie en gezondheid 

We zijn ervan overtuigd dat ons team van 7 artsen, 3 verpleegkundigen en 3 praktijkassistenten onze patiënten beter kan verzorgen en behandelen in dit nieuwe systeem. Het geeft ons de kans om maximaal in te zetten op preventie en gezondheidsbevordering.  

Indien je na een ziekenhuisopname of op vraag van een arts verpleegkundige zorgen in het medisch huis of thuis nodig hebt zal het medisch huis dit voor je regelen. Je hoeft hier als patiënt niets voor te betalen. 

Je kan verpleegkundige zorg aanvragen via ons nummer 03/235.05.06. 

Elke patiënt van het medisch huis dient zich in te schrijven via een inschrijvingsformulier op papier dat je in het medisch huis kan vragen. Je bezorgt het ons terug tijdens je volgende consultatie of steekt het in onze brievenbus. Vanaf de maand na je inschrijving betaal je niets meer voor een consultatie of huisbezoek, dit vanaf ten vroegste 1 januari 2024. 

Je kan je ook aan de hand van je identiteitskaart ter plaatse in het medisch huis elektronisch inschrijven. Je kan dan elektronisch (met je pin-code van de identiteitskaart) het inschrijvingsformulier ondertekenen. 

Door in te schrijven engageer je je om steeds het medisch huis te contacteren wanneer je een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt. 

Wanneer je een huisarts of verpleegkundige consulteert binnen de zone van niet terugbetaling, die niet verbonden is aan ons medisch huis moet je dit zelf betalen zonder tussenkomst van het ziekenfonds.  

Heb je echter een dringend medisch probleem buiten onze openingsuren of bevind je je ver weg, dan kan je wel een andere zorgverlener raadplegen en dan zal ons medisch huis je de kost van de consultatie zonder het remgeld terugbetalen. 

Je kan je steeds gratis terug uitschrijven door het invullen van een uitschrijfformulier dat je kan vinden op de website of vragen in het medisch huis. De uitschrijving is administratief in orde vanaf de maand daaropvolgend. 

Huisartsen : 

  • Dr. Van Haegenborgh, Christine 
  • Dr. Florus, Wim 
  • Dr. Vanderhoydonck, Nicolaas 
  • Dr. Van Bourgognie, Noortje 
  • Dr. de Gooijer, Floor 
  • Dr. Witters, Fien 
  • Dr. Sebrechts, Robbe 

Verpleegkundige :  

  • Chiene Peeters 
  • Céline Dhollander 
  • 3de Verpleegkundige 

Het medisch huis is open van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u. Wij werken enkel op afspraak. Om een afspraak te maken, gelieve te bellen naar ons nummer 03/235.05.06. We zijn alle werkdagen bereikbaar tussen 8u en 18u.  Gelieve te vermelden indien het om een dringend geval gaat. 

Deze is enkel bedoeld voor zaken die niet kunnen wachten tot je eigen huisarts terug bereikbaar is. Na 18u en tijdens het weekend bel je naar 03/283.14.50. 

Tijdens weekavonden en van vrijdagavond tot maandagochtend en op feestdagen kan je terecht op de huisartsenwachtpost (Huisartsenwachtpost Brabo). 

In het medisch huis is dagelijks een verpleegkundige werkzaam waarbij je een afspraak kan maken. Je kan bij haar terecht voor technische handelingen zoals bloedafnames, uitstrijkjes, wondzorg, oren uitspuiten, vaccinaties of inspuitingen, … Zij zal ook de opvolging van chronische zorg zoals bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, nierlijden op zich nemen.  Ook wanneer je zorg aan huis nodig hebt contacteer je ons medisch huis en zullen wij de thuisverpleegkundige zorg voor je organiseren en opvolgen. Onze thuisverpleegkundigen zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen op 7. 

Wij werken enkel op afspraak. Geef duidelijk je klachten vooraf aan, zo kunnen we voldoende tijd voor je inplannen. Indien je meerdere vragen hebt of met meerdere personen komt maak je een dubbele afspraak. 

Voor korte vragen of resultaten kan je dagelijks een huisarts telefonisch spreken tussen 9u en 9.30u en tussen 14u en 14.30u. 

Wij komen enkel aan huis bij patiënten die zich om medische redenen niet kunnen verplaatsen. In het medisch huis zelf zijn er betere mogelijkheden voor onderzoek en behandeling. 

Een huisbezoek vraag je telefonisch aan voor 10u. Indien nodig komt de huisarts dezelfde dag nog bij je langs. 

Dit kan enkel via contact met je arts. Vraag dan ook voldoende voorschriften tot aan je volgende controle. 

Heeft u suggesties om de werking van ons medisch huis te verbeteren ? Laat het ons weten. Op die manier helpt u ons functioneren te optimaliseren. 

Voor het downloaden van het inschrijfformulier klik hier (Binnenkort beschikbaar)
Voor het downloaden van het uitschrijfformulier klik hier (Binnenkort beschikbaar) 

Voor de zone van inschrijvingen klik hier (binnenkort beschikbaar)
Voor de zone van niet terugbetaling klik hier (binnenkort beschikbaar)