Groepspraktijk Burenzorg

Medisch huis

Patiëntenstop

We hebben een tijdelijke patiëntenstop en nemen momenteel geen nieuwe patiënten aan. We trachten volop onze werking te optimaliseren zodat we zo snel mogelijk nieuwe patiënten kunnen ontvangen. Wij danken jullie voor het begrip.

Vanaf 1 januari 2024 wordt praktijk Burenzorg een Medisch huis. Hierdoor zal onze werking enigszins veranderen.

 

Hieronder vind u informatie over deze werking. U kunt dezelfde informatie in de vorm van een brochure ook hier downloaden.

 

Heeft u nog bijkomende vragen dan beantwoorden wij deze natuurlijk graag.

 

Om te zorgen dat wij u kunnen blijven verzorgen na 1 januari 2024 bezorgt u het volledige ingevulde inschrijvingsformulier bij ons terug.

 

U mag het document natuurlijk ook bij ons komen afhalen en invullen.

 

 

Download hier het inschrijfformulier

Download hier het uitschrijfformulier

 

Ieder gezinslid dient een eigen formulier in te vullen. Kinderen vanaf 14 jaar dienen het zelf te handtekenen.

U kan het formulier:

-afgeven aan het secretariaat

-posten in de zwarte brievenbus in de hal

-als (netjes ingescande) PDF versturen naar medisch-huis@burenzorg.be

 

Een Medisch Huis is een eerstelijns zorgpraktijk waar verschillende (para)medische disciplines werken, zoals bijvoorbeeld huisartsen, verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers,…

In een Medisch Huis is geneeskundige zorg bij de huisartsen en (thuis)verpleegkundigen die er werken gratis.

Het medisch huis, het ziekenfonds en de patiënt gaan een contract met elkaar aan. Hierna ontvangt het medisch huis maandelijks voor elke patiënt een ‘forfait’ of een vast bedrag van je ziekenfonds. 

Dit betekent dat als je je inschrijft je niet meer moet betalen voor raadplegingen en huisbezoeken door onze artsen of verpleegkundigen. Ook voor thuisverpleegkundige zorg moet je als patiënt niets betalen. 

Enige voorwaarde is dat je bent aangesloten bij een ziekenfonds. 

Iedere patiënt van het medisch huis dient zich in te schrijven.

Inschrijven doe je als volgt:

  • Kom langs in de praktijk om het inschrijvingsformulier te ondertekenen.

  • Of download het inschrijvingsformulier op onze website en bezorg het ons terug: aan het onthaal, in de brievenbus, per post of per e-mail (enkel PDF formaat).

    Opgelet: Per gezinslid is er 1 inschrijvingsformulier nodig. Ouders ondertekenen voor hun kind (Vanaf 14 jaar ondertekent het kind zelf).

    Vanaf de maand na je inschrijving betaal je niets meer voor een consultatie of huisbezoek (Ten vroegste op 1 januari 2024).

Iedereen die in onze inschrijvingszone woont en die nog geen huisarts heeft (of die een andere huisarts zoekt) kan zich inschrijven.

Neen. De inschrijving is gratis

Het medisch huis, het ziekenfonds en de patiënt gaan een contract met elkaar aan. Hierna ontvangt het medisch huis maandelijks voor elke patiënt een ‘forfait’ of een vast bedrag van je ziekenfonds.

Dit betekent dat als je je inschrijft, je niet meer moet betalen voor raadplegingen en huisbezoeken door onze artsen of verpleegkundigen. Ook voor thuisverpleegkundige zorg moet je als patiënt niets betalen.

De enige voorwaarde is dat je bent aangesloten bij een ziekenfonds.

Soms krijgen we de vraag of het lidgeld bij de mutualiteit hierdoor duurder wordt: dit is uiteraard niet het geval.

We zijn ervan overtuigd dat ons team van artsen, verpleegkundigen en praktijkassistenten onze patiënten zelfs nog beter kunnen verzorgen en behandelen. Het geeft ons de kans om maximaal in te zetten op preventie en gezondheidsbevordering.

Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op. Wij kunnen of moeten je dan eventueel uitschrijven.

Je kan je steeds gratis terug uitschrijven door het invullen van een uitschrijfformulier dat je kan vinden op de website of vragen in het medisch huis. De uitschrijving is administratief in orde vanaf de maand daaropvolgend. 

Je behoudt het recht op verhoogde tegemoetkoming.

Door je in te schrijven engageer je je om steeds het medisch huis te contacteren wanneer je een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt.

Wanneer je binnen de niet- terugbetalingszone* een huisarts of verpleegkundige consulteert die niet verbonden is aan ons medisch huis, dan moet je dit zelf betalen zonder tussenkomst van het ziekenfonds.

Heb je echter een dringend medisch probleem buiten onze openingsuren of bevind je je ver weg? Dan kan je wel een andere zorgverlener raadplegen en dan zal ons medisch huis je de kost van de consultatie zonder het remgeld terugbetalen.

Voor raadplegingen bij specialisten verandert er niets.

Dit zal de mutualiteit blijven vergoeden.

Bij de kinesist verandert er niets: je kiest zelf naar welke kinesist je gaat, je rekent af bij die kinesist en de mutualiteit betaalt een deel van de kinesitherapie terug

Het medisch huis is open van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u. Wij werken enkel op afspraak. Om een afspraak te maken, gelieve te bellen naar ons nummer 03/235.05.06. We zijn alle werkdagen bereikbaar tussen 8u en 18u.  Gelieve te vermelden indien het om een dringend geval gaat. 

Deze is enkel bedoeld voor zaken die niet kunnen wachten tot je eigen huisarts terug bereikbaar is. Na 18u en tijdens het weekend bel je naar 03/283.14.50. 

Tijdens weekavonden en van vrijdagavond tot maandagochtend en op feestdagen kan je terecht op de huisartsenwachtpost (Huisartsenwachtpost Brabo). 

In het medisch huis is dagelijks een verpleegkundige werkzaam waarbij je een afspraak kan maken. Je kan bij haar terecht voor technische handelingen zoals bloedafnames, uitstrijkjes, wondzorg, oren uitspuiten, vaccinaties of inspuitingen, … Zij zal ook de opvolging van chronische zorg zoals bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, nierlijden op zich nemen.  Ook wanneer je zorg aan huis nodig hebt contacteer je ons medisch huis en zullen wij de thuisverpleegkundige zorg voor je organiseren en opvolgen. Onze thuisverpleegkundigen zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen op 7. 

Wij werken enkel op afspraak. Geef duidelijk je klachten vooraf aan, zo kunnen we voldoende tijd voor je inplannen. Indien je meerdere vragen hebt of met meerdere personen komt maak je een dubbele afspraak. 

Voor korte vragen of resultaten kan je dagelijks een huisarts telefonisch spreken tussen 9u en 9.30u en tussen 14u en 14.30u. 

Wij komen enkel aan huis bij patiënten die zich om medische redenen niet kunnen verplaatsen. In het medisch huis zelf zijn er betere mogelijkheden voor onderzoek en behandeling. 

Een huisbezoek vraag je telefonisch aan voor 10u. Indien nodig komt de huisarts dezelfde dag nog bij je langs. 

Dit kan enkel via contact met je arts. Vraag dan ook voldoende voorschriften tot aan je volgende controle. 

Heeft u suggesties om de werking van ons medisch huis te verbeteren ? Laat het ons weten. Op die manier helpt u ons functioneren te optimaliseren. 

 

Indien u binnen de zone van niet terugbetaling naar een huisarts gaat die niet is verbonden met ons medisch huis zal u de consultatie moeten betalen zonder tussenkomst van de mutualiteit. 

Voor de dokter van wacht zal er wel tussenkomst zijn vanuit het medisch huis.

Voor de overige uitzonderingen neemt u het beste contact met ons op.  

De exacte postcodes van deze zone zijn:

Antwerpen (2000), Antwerpen (2018), Antwerpen (2020), Antwerpen (2050),
Antwerpen (2060), Zwijndrecht (2070), Merksem (2170), Schoten (2900), Deurne (2100), Wijnegem
(2110), Borgerhout (2140), Borsbeek (2150), Wommelgem (2160), Berchem (2600), Mortsel (2640),
Boechout (2530), Hove (2540), Edegem (2650), Wilrijk (2610), Hoboken (2660), Schilde (2970),
Ranst (2520), Hemiksem(2620), Aartselaar (2630), Schelle (2627), Niel (2845), Boom (2850), Rumst
(2840), Kontich (2550), Hove (2540), Lint (2547)